Op vrijdag 24 juni heeft de eerste fysieke lezing van Medic sinds haar oprichting plaatsgevonden. Drs. Ramzi Oulad Lmaroudia heeft ons op deze avond in een vogelvlucht meegenomen door het boek "Adab at-tabib" geschreven door ar-Ruhawi. De aanwezigen zijn geïnformeerd over het ethisch referentiekader van de moslimarts vanuit theologisch perspectief en hoe dit verschilt van het gangbare seculaire kader dat gehanteerd wordt in Nederland.

Daarnaast hebben we op interactieve wijze verschillende thema’s behandeld, zoals de relatie van de arts met de patient, met zichzelf en met Allah (swt). Tijdens de lezing heeft drs. Ramzi verschillende wijsheden uit ar-Ruhawi’s boek gedeeld met betrekking tot deze thema’s.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie en interactieve avond. We bedanken de aanwezigen voor hun input en hopen dat ze er lering uit hebben kunnen trekken voor hun eigen werkzaamheden!

Houd onze socials in de gaten voor de komende evenementen!

Vraag jij je ook af hoe je als islamitische zorgprofessional niet alleen vanuit wetenschappelijk perspectief naar een patiënt of ziektebeeld kan kijken maar ook vanuit theologisch perspectief? Ben je benieuwd wat de rechten zijn van een moslim arts tegenover de patiënt, tegenover zichzelf maar ook tegenover Allah (swt)?

Kom dan vrijdag 24 juni naar de lezing ‘Het ethisch referentiekader van de moslim arts’, gebaseerd op het boek “Adab al tabib van Ishfaq ibn Ali al-Ruhawi”. Deze lezing zal in sha Allah al de bovenstaande vragen beantwoorden en meer.